Om du har bokat in en fotografering med en professionell fotograf och känner en viss osäkerhet för att du ska behöva le på bild kan det vara bra om du redan nu gör det du kan för att få en fräschare mun. Som tur är finns det många saker du kan göra för att få finare tänder och bli allmänt mer fräschare i munnen och nedan får du tips på det.

Behandla vit beläggning på tungan

En sak som många känner osäkerhet kring är sin tunga. Det är vanligare än vad man kan tro att tungan får en vit beläggning. Du kan läsa mer om vit tunga på nätet där du får en mer djupgående genomgång om vad det är och hur man kan behandla det.

Vit beläggning är oftast döda celler, skräp och matrester som har fastnat på tungan. Det är viktigt att du tar bort beläggningen regelbundet eftersom risken annars finns att beläggningen orsakar en bakterietillväxt som bland annat kan öka chanserna för hål i tänderna och andra otrevligheter. Det kan även göra att du får dålig andedräkt. Så om du har dålig andedräkt men är duktig på att borsta tänderna kan det vara tungan som är orsaken. Se också till att skölja ur munnen efter varje måltid och ha en allmänt bra munhygien för att minska risken för att få en vit tunga.

Det finns många bra sätt att få bort beläggningen på tungan, idag finns det till exempel tungskrapor. En tungskrapa används för att skrapa tungan med lätta rörelser för att få bort det vita. Därefter kommer din tunga att bli mer rosa och du kommer att känna dig mer bekväm att le på bild. Därför ska du se till att både ha rena tänder såväl som tunga om du ska ställa dig framför kameran.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *