Det räcker att slänga ett öga i en av inredningstidningarna för att inse potentialen i ett fotografi. Att inreda med fotoposters blir allt vanligare och med tjänster som Printler.com kan du enkelt börja sälja dina egna posters. Det vill säga om du har tagit egna foton.

Låt makrofotot bli snygg väggkonst

Som du säkert märkt i magasinen Elle Decoration, Plaza Interiör och Sköna hem är blomposters återkommande inredningsdetaljer. För att få till läckra blombilder bör du vända dig till makrofotot, som är en särskild förgrening inom fotokonsten.

Genom makrofotografering kan du ta extrema närbilder av blommor, liksom skapa det där fantastiska intrycket av att växterna och bakgrunden smälter samman. Om du gör denna typ av posters har du både ett kommersiellt gångbart och nischat koncept, två starka fördelar.

Redigera och ladda upp dina posters

Det är sällan ett foto blir en snygg poster utan viss redigering. Så om du ska sälja dina egna blombilder kan det vara en bra idé att först lära dig redigera i Lightroom och/eller i Photoshop.

När du har tagit fram en bild du är extra nöjd med kan du ladda upp den för försäljning på Printler.com. Se bara till att bilden har tillräckligt hög upplösning för att passa de olika posterformaten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *