Canva eller Canva.com är en populär tjänst för bildredigering och grafisk design. Många ser det som ett billigare och enklare alternativ till Adobes kreativa program, såsom Indesign, Lightroom och Photoshop.

Under många år har jag enbart använt Canva och skippat exempelvis Lightroom – och jag har klarat mig ganska bra. Även om Canva inte har lika många fotoredigeringsfunktioner som Adobes program har det tillräckligt hög funktionalitet för att vara nybörjarfotografen behjälpligt.

Canva passar bra till fotodesign

Canva.com passar särskilt bra till den typ av fotodesign man använder i sociala medier. Genom att justera bildens balans – kan vara allt från ljusstyrka till mättnad – kan den snabbt förbättras. Klicka och dra med musen för att göra justeringarna.

En annan supersmidig funktion är alla de filter du kan lägga över fotot. Just ett filter är användbart när du skapar ditt varumärke, där kan en enhetlig design göra all världens skillnad för intrycket.

Designa foton utifrån varumärket

Förutom enkelheten består Canvas genialitet av att du alltid har tillgång till din varumärkesprofil. Fyll i dina färger, ladda upp dina typsnitt och lägg till din logga, därefter är du redo att skapa. När du lagt till önskade fotofilter kan du dra in exempelvis din logotyp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *